iIi قلـــب ❤ مصــــر iIi

اهـــلا وسهـــلا بيــك اخــى الزائـــر

فى منتــديــات قــلب مصــــر

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

iIi قلـــب ❤ مصــــر iIi

اهـــلا وسهـــلا بيــك اخــى الزائـــر

فى منتــديــات قــلب مصــــر

iIi قلـــب ❤ مصــــر iIi

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل الفراخ المقرمشه LqF75573
طريقة عمل الفراخ المقرمشه XJi52801
طريقة عمل الفراخ المقرمشه NZ575573
طريقة عمل الفراخ المقرمشه Afvdyzg0kubc
طريقة عمل الفراخ المقرمشه Amb1o6p0xe6l

    طريقة عمل الفراخ المقرمشه

    صقرالنوبه
    صقرالنوبه
    ღ مراقـب المنتـديات الاســلاميــة ღ
    ღ مراقـب المنتـديات الاســلاميــة ღ


    ذكر

    ❣مشــاركـات العضــو ❣ : 272

    ❣السمــعة❣ : 10

    ❣ســنك❣ : 58

    الموقع : منتديات صقرالنوبه

    جديد طريقة عمل الفراخ المقرمشه

    مُساهمة من طرف صقرالنوبه الإثنين مارس 01, 2010 10:39 am

    دجاجه مقسمه من 8 الي 12 قطعه-نصف كوب ماء بصل- 2 فص ثوم- 2 م سماق- 2 م ك***ه ناشفه-2 م بهارات- 2 م خل- 2 ملعقه ليمون- -كوب دقيق- كوب دقيق ذره صفراء

    الطريقه


    اتقطع الدجاجه الي 12 قطعه ونغرز فيها الشوكه عده مرات او طرف السكين في عده مناطق حتي نساعد علي دخول التتبيله وتشبعها بيها
    ثم توضع عليها التتبيله وهي عباره عن(ماء البصل والتوم والسماق والك***ه والبهارات والخل والليمون)وتترك في التتبيله لمده 12 ساعه
    توضع قطع الدجاج في الدقيق ثم في عصير التتبيله ثم في الدقيق الاصفر
    في زيت غزير ساخن اضع الدجاج ثم اخفض درجه الحراره واترك لمده ربع ساعه حتي تمام النضج
    ملخوظه: هذه الطريقه غير صحيه لانها لا تتناسب مع مجريات الامور حاليا فيوجود انفلونزا الطيور وكنت شفت طريقه تانيه للفراخ المقرمشه علي النيل والاسره للشيف الشربيني كان سلق الفراخ نصف سلقه الاول وانا جربت الطريقتين بتاعه الشيف يسري وبتاعه الشيف الشربيني والاولي طلع فيها دم رغم انها كانت متقطعه صغير وفضلت كتير علي النار
    وكمان التتبيله الي تتبل فيها الفراخ لازم تترمي بعد التتبيل ولا تستخدم مره اخري وده كمان الي قاله الشيف اسامه
    جربي








    1. جربي تحطي مع الدقيق بعض التوابل الي موجوده في التتبيله وده بيعزز الطعم جدا وعن تجربه مثلا هي بكون بره لونها اصفر اذن ضيفي بعض الكركم وبقيه التوابل الجافه اللي تبلتي بيها وشوفي الفرق
    2. في البانيه عموما يفضل وضع الدجاج بعد غمسه في الدقيق والبيض وقبل التحمير يوضع في التلاجه حتي تتماسك الخلطه عليه وميفكش اثناء القلي
    3. جربي تضيفي ملعقه صغيره بيكربوناتو مع الدقيق يساعد علي عدم تغير لون الدجاج اثناء التحمير مبيحرقش بسرعه

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد أبريل 28, 2024 9:23 pm